Van der Valk

Bij Rituals gaat het over geluk vinden in de kleinste momenten, en muziek heeft de kracht om onze stemming te beïnvloeden

In de wereld van retail is een aangename winkelervaring van onschatbare waarde. Rituals, het spraakmakende lifestyle-merk met meer dan 1000 winkels verspreid over 36 landen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika, staat niet alleen bekend om zijn luxe producten, geïnspireerd door de wijsheid en tradities van eeuwenoude culturen, maar ook om de ongeëvenaarde instore sfeer die het creëert.

De merkbeleving komt tot leven in de winkels, waar onze muzieksystemen een cruciale rol spelen. Het is een ervaring die alle zintuigen prikkelt, waarbij de bezoeker direct het vertrouwde Rituals-merk voelt, ruikt, hoort en ziet. De zorgvuldig gekozen muziek, geïntegreerd in het winkelconcept, vormt een naadloze toevoeging aan de beleving die Rituals wil bieden.

Onze op maat gemaakte muziek, samengesteld door onze muziekconsultants Tommy en Arjen, omvat tracks met een rustgevende werking die een gevoel van luxe en welzijn oproepen. Soms bevatten de nummers herkenbare melodieën, altijd echter in een unieke en bijzondere uitvoering. Deze zorgvuldig samengestelde muziek draagt bij aan de ontspannen en verfijnde sfeer die Rituals nastreeft voor hun klanten. De muziek vloeit naadloos samen met de filosofie van het merk: ‘We’re not here to sell you beauty, we are here to make you feel good.‘ Ons hoofddoel bij het creëren van de muzikale identiteit voor Rituals is om klanten de ‘Feel Good’ factor te laten ervaren wanneer ze de Rituals Stores bezoeken.

Wil je de sfeer zelf ervaren? Klik dan op de onderstaande knop om een voorproefje te beluisteren. Horen is geloven!

De merkbeleving komt tot leven in de winkels, waar onze muzieksystemen een cruciale rol spelen. Het is een ervaring die alle zintuigen prikkelt, waarbij de bezoeker direct het vertrouwde Rituals-merk voelt, ruikt, hoort en ziet.

De implementatie van de muzieksystemen verloopt op diverse manieren vanwege de wereldwijde aanwezigheid van Rituals. In sommige gevallen worden X-Radio’s verzonden en ter plaatse geïnstalleerd door het team van Rituals. Daarnaast werken we samen met partners die de installatie verzorgen.

Onze expertise omvat ook uitgebreide ondersteuning. We zijn zeven dagen per week beschikbaar om onze klanten bij te staan bij eventuele technische problemen met het muzieksysteem. Op afstand kunnen we inloggen op alle systemen om instellingen te controleren en, indien nodig, aan te passen. Dit stelt ons in staat om de meeste problemen direct op te lossen.

Muziek & Identiteit: Een Versterkte Winkelervaring

De samenwerking tussen Xenox en Rituals toont niet alleen de impact van muziek in de retail, maar benadrukt tevens hoe een strategische partnerschap kan resulteren in een naadloze winkelervaring. De synergie tussen muziek en merkidentiteit versterkt de sfeer en draagt bij aan het succes van de winkelomgeving van Rituals.

House of Rituals Amsterdam- Restaurant-Rouhi

FACTS & FIGURES

• Xenox klant sinds: Januari 2017
• Creëren Branded Music Channels
Rituals Radio // Rituals Radio Afternoon
• Leveren X-Radio’s
• Implementatie // Project Management / Logistiek
• Helpdesk voor alle Rituals Stores // Wereldwijde service