Cosmo Hairstyling: De perfecte symfonie van stijl en muziek

Stap binnen in de betoverende wereld van Cosmo Hairstyling, waar sinds 1986 de kunst van haarverzorging en styling tot in de perfectie wordt beheerst. Met bijna 50 salons verspreid over heel Nederland heeft Cosmo altijd vooropgelopen in de nieuwste trends op het gebied van beauty & fashion. Maar wat is het geheim achter het succes van dit merk?

Om meer te weten te komen over Cosmo Hairstyling, spraken we met Martin Oostveen, Operationeel Manager Franchise van Cosmo Hairstyling. “Bij Cosmo Hairstyling draait alles om de klant en de totaalbeleving,” zegt Martin. “We willen niet alleen de beste haarservice bieden, maar ook een omgeving creëren waar klanten zich speciaal en verwend voelen en daar draagt de juiste muziek zeker een steentje aan bij.”

De zoektocht naar die totaalbeleving bracht Cosmo Hairstyling bij Xenox, waarbij het eerste contact cruciaal was om de kernwaarden van Cosmo Hairstyling en de behoeften van haar klanten te begrijpen. Martin legt uit: “We willen niet alleen modern en high-end zijn, maar ook modebewust, verrassend en toonaangevend. Onze klanten moeten voelen dat ze deel uitmaken van iets bijzonders, en daarom zochten we naar een partner die onze visie kon omzetten in een harmonieuze muzikale ervaring.”

Ron Klijn, muziekspecialist bij Xenox, stond voor de uitdaging om dit gevoel naadloos in muziek te vertalen. Het doel was om een muzikale beleving te creëren die het gevoel van high-end luxe combineert met een luchtige en optimistische sfeer. Martin benadrukt dit: ‘We willen niet alleen muziek als achtergrond, maar als een verrijking van de zintuigen. Het gevoel van luxe en welzijn speelt een cruciale rol.’

Ron legt uit: ‘In onze muziekselectie hebben we bewust gekozen voor tropische vibes, die een gevoel van ontspanning en positiviteit oproepen. De bruisende energie van Ibiza voegt een opwindende dynamiek toe, terwijl een vleugje glitter en glamour de beleving naar een hoger niveau tilt. Dit alles komt samen om een unieke sound te creëren die perfect aansluit bij de merkidentiteit van Cosmo Hairstyling.’ De selectie van muziek houdt rekening met het ritme om een constante, meeslepende sfeer te behouden, terwijl diversiteit behouden blijft. Met een tempo variërend tussen de 100 en 120 bpm wordt de gewenste energie en een aangename flow gecreëerd.

We willen niet alleen muziek als achtergrond, maar als verrijking van de zintuigenMartin Oostveen, Operationeel Manager Franchise Cosmo Hairstyling

Naast het Branded Music Channel dat overal in de salons te horen is, heeft Xenox voor enkele Cosmo kapsalons een apart muziekkanaal ontwikkeld, speciaal voor de wellnessruimte. Dit kanaal is ontworpen om een kalme en verkwikkende sfeer te creëren. De melodieën, harmonieën en ritmes worden zorgvuldig gekozen om een gevoel van ontspanning en positieve energie te bevorderen, met nadruk op rustgevende klanken en verfijnde instrumentale composities. Hiermee gaat Cosmo nog een stap verder om de muziek naadloos te integreren in het totaalconcept.

Voor Cosmo Hairstyling is het van vitaal belang dat de muziek bijdraagt aan een bruisende sfeer in de salons, waar klanten en medewerkers zich welkom voelen. Martin benadrukt: ‘Het gaat niet alleen om de haarbehandeling die je krijgt; het gaat om de totaalervaring. We willen dat klanten zich speciaal voelen vanaf het moment dat ze binnenkomen.’

Samen met Xenox heeft Cosmo Hairstyling een harmonie gevonden tussen muziek en ambiance, die de unieke identiteit van het merk weerspiegelt en de ervaring van klanten verrijkt. Deze succesvolle samenwerking blijft de klanten van Cosmo Hairstyling verwennen met de perfecte symfonie van stijl en muziek.