Business Types.

Branches

Muziek en beeld bepalen de sfeer, zowel op bewust als onbewust niveau. De juiste sfeer zorgt ervoor dat klanten (langer) blijven, meer besteden en – net zo belangrijk – graag terugkomen. Of het gaat om een café, restaurant, winkel of een fitnesscentrum: de juiste muziek en visuals maken de ervaring compleet.

Xenox is gespecialiseerd in achtergrondmuziek, eventueel aangevuld met beeld, om unieke sferen en merkidentiteiten te creëren voor klanten over de hele wereld.

Een muziekdatabase die met zorg is samengesteld

Onze muziekdatabase wordt dagelijks geüpdatet en ingedeeld op genre of thema door onze DJ’s. Ieder nummer wordt beluisterd en beoordeeld door echte liefhebbers.

Volledige controle over muziek en beeld met de planningsmodule

Sleep Channels of Boxes naar de kalender om in de ochtend, avond of bijvoorbeeld tijdens feestdagen tot op de minuut de juiste muzikale sfeer te creëren.

Xenox Music Channels

Om verzekerd te zijn van de juiste muziek op het juiste moment hebben onze muziekprofessionals music channels samengesteld voor elk publiek en elke branche.

Cafés & Bars.

Muziek in de horeca hoort erbij! Het is sfeerbepalend en een essentieel onderdeel van de beleving in de zaak. Door op maat gemaakte playlists en onze muziekdatabase met indeling op genre en thema zorgt Xenox voor de ultieme sfeer in cafés en bars. Onze muzieksamenstellers zijn echte 'muziekfreaks' en ook actief als dj, zij weten wat er leeft in de horeca.  Door gebruik te maken van onze Smart Tools kunnen er playlists en planningen worden gemaakt zodat er op elk moment van de dag de juiste muziek kan worden gedraaid. Muziek en video worden het verlengstuk van het karakter van de zaak.

Restaurants.

Ieder restaurant heeft een eigen look & feel. Het is belangrijk dat deze beleving ook wordt doorgevoerd in de muziek. Het concept moet in zijn geheel kloppen. Onze dj's hebben channels ontwikkeld in alle denkbare stijlen en genres. Bijvoorbeeld het muziekkanaal Dolce Vita, speciaal samengesteld voor Italiaanse restaurants. Ook helpen wij restaurants met het creëren van een eigen muzikale identiteit. Dit is vaak voor horecabedrijven met meerdere vestigingen die eenzelfde identiteit willen uitdragen.

Hotels.

De verschillende ruimtes in een hotel vragen om een eigen muziek- en/of beeld invulling. Zo is de sfeer in de lobby anders dan in de bar, muziek en visuals versterken dat gevoel. Xenox zorgt ervoor dat iedere ruimte zijn eigen muzikale beleving krijgt, afgestemd op het moment van de dag. Dankzij onze wereldwijde activiteiten hebben we uitgebreide kennis van culturen, muzikale wensen en licentiewetgeving in verschillende landen.

Music Channels

Winkels.

Net als het interieur, verlichting en het gebruik van materialen maakt muziek deel uit van de identiteit van een merk. Xenox neemt alle zorgen uit handen bij het vinden van de juiste muziek voor je winkel. Je kunt kiezen uit een van onze Music Channels of een Branded Music Channel. Ons team zorgt ervoor dat de kernwaarden van een merk in een muzikale identiteit worden vertaald. Altijd in nauw overleg, dat vinden wij belangrijk! Branded Music zorgt voor een prettige winkelervaring en unieke herkenbaarheid. Via onze Smart Tools kunnen instore commercials moeiteloos worden toegevoegd aan de playlist.

In goed gezelschap

Supermarkten.

Xenox streeft ernaar dat iedere klant zich prettig voelt in de winkelruimte, muziek speelt daarbij een belangrijke rol. De juiste muziek helpt om jouw klanten zich op hun gemak te laten voelen en in een ‘koopstemming’ te brengen. Met onze professioneel samengestelde muziekconcepten raak je de juiste snaar bij je doelgroep. Resultaat: klanten blijven langer en besteden meer. Het team van Xenox maakt kenmerkende playlists voor diverse supermarktketens in Nederland en Spanje.

Sport & Fitness.

Muziek in een sport of Fitnesscentrum is essentieel. Het motiveert en inspireert. De muziek- en mediasystemen van Xenox zijn ideaal voor de Health- en Fitness branche. Je kunt muziek selecteren op BPM (beats per minute) of gebruik maken van de Music Channels of Boxen. Via de planningstool kun je afspeellijsten creëren zodat je altijd de juiste muziek hebt klaarstaan voor de warming up juist voor een energieke spinning les.

Cultuur & vrije tijd.

De consument wil in haar vrije tijd betekenisvolle ervaringen opdoen, een unieke bezoekerservaring is daarom prioriteit voor bedrijven in de branche. Xenox biedt de juiste muziekmix om de sfeer in je onderneming perfect aan te vullen. Xenox werkt o.a voor vakantieparken, theaters, bowlingcentra en diverse casino’s.

Beauty & Wellness.

Muziek heeft een enorme invloed op onze emotie, het juiste geluid kan leiden tot diepere niveaus van ontspanning en ons fysiek en mentaal kalmeren. Muziek in een wellnessresort moet naadloos, doordacht en vrij van clichés zijn. In een kapsalon mag de muziek juist wat herkenbaarder zijn. Xenox werkt voor diverse toonaangevende spa & wellnessresorts, beautysalons en kapsalons om kenmerkende sounds te ontwikkelen die hun concept weerspiegelen.