Riu Hotels & Resorts

De muzikale identiteit van RIU: Een harmonieuze reis door geluid en beleving

Als er een hotelketen is waar muziek volledig verweven is in het DNA, dan is het RIU wel. Iedere zomerse bestemming, of het nu Zanzibar of Gran Canaria is, heeft zijn eigen sound. De muziek sluit perfect aan bij het land van het hotel en zorgt ervoor dat het de gasten prikkelt en verrast. Muziek is dan ook onlosmakelijk verbonden met vakantie; het brengt gasten in een bepaalde stemming en zorgt voor nieuwe herinneringen.

Dat muziek zo’n prominente plaats inneemt bij RIU, heeft misschien wel alles te maken met CEO Luis Riu, een gepassioneerde muziekliefhebber en tevens een bedreven DJ. Hij neemt dan ook graag de leiding in de muziekkeuze van de hotels om de optimale beleving te creëren.

In nauwe samenwerking met RIU stelt onze muziekconsultant Pep Recasens Oliver de playlists voor RIU samen, waarbij voor iedere locatie specifieke klanken worden gekozen die perfect passen bij de sfeer en het karakter van de bestemming. Pep gaat helemaal op in zijn werk en zorgt ervoor dat elke track zorgvuldig wordt geselecteerd om een unieke atmosfeer te creëren die gasten keer op keer betovert.

Wil je de sfeer zelf ervaren? Klik dan op de onderstaande knop om een voorproefje te beluisteren. Horen is geloven!

Music is a key part of the experience in our hotels. Sometimes it is a subtle partner, a discreet mood setter, and sometimes an energetic and vibrant protagonist. Xenox has become our perfect partner in always finding the right toneSandra Muller, Director Riu Entertainment

Maar het gaat niet alleen om de muziek zelf; RIU gaat nog een stapje verder om een complete zintuiglijke ervaring te bieden. Zo wordt niet alleen de muziek zorgvuldig gekozen, maar wordt ook de akoestiek van de ruimte geoptimaliseerd om de geluidskwaliteit te verbeteren en de gasten onder te dompelen in een wereld van muzikale verwennerij.

Kortom, bij RIU draait alles om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor hun gasten, en muziek speelt daarbij een centrale rol die zorgt voor een magische vakantiesfeer.

Ontdek de prachtige bestemmingen op de website van RIU.