Restaurant Company Europe

Optimale Gastbeleving: Het Succesverhaal van Restaurant Company Europe

Sinds 2020 hebben Debuut en Loetje Groep zich verenigd tot het toonaangevende Restaurant Company Europe (RCE). Met meer dan 75 restaurants en cafés op strategische locaties in middelgrote tot grote steden in Nederland, is RCE uitgegroeid tot de grootste horecagroep van het land. Het portfolio omvat diverse sterke horecaconcepten met meerdere vestigingen, zoals Loetje, Happy Italy en Beers & Barrels, evenals unieke locaties zoals Waag in Leiden en De Vooruitgang in Eindhoven.

Het succes van RCE is te danken aan een combinatie van factoren, waarbij een optimale gastbeleving centraal staat. Gastvrijheid en hoogwaardige producten vormen de pijlers van dit succes, maar ook andere elementen spelen een cruciale rol. Muziek, verlichting en temperatuur vormen samen de ‘gouden driehoek’ binnen de horecazaken van RCE.

Muziek speelt een integrale rol in de strategie van RCE en wordt beschouwd als een vast marketinginstrument voor de horecaformules. Xenox speelt hierin een belangrijke rol door muzieksystemen te leveren. Hierdoor draagt Xenox bij aan de gewenste sfeer in de vestigingen van RCE. Op maat gemaakte, voorgeprogrammeerde afspeellijsten zijn ontwikkeld voor verschillende momenten van de dag, variërend van ochtend tot avond en van rustige tot drukke momenten. Zo wordt een consistente en passende achtergrondmuziek geboden die aansluit bij de identiteit en het concept van elke locatie.

Wil je de sfeer zelf ervaren? Klik dan op de onderstaande knop om een voorproefje te beluisteren. Horen is geloven!

Happy Italy | Foto: Bo van de Wall Perne Fotografie

De combinatie van gastvrijheid, hoogwaardige producten en een zorgvuldig samengestelde sfeer vormen de pijlers van het succes van Restaurant Company Europe

Bijvoorbeeld, in de restaurants van Happy Italy begint de dag met Easy Soul, wat zorgt voor een ontspannen start van de dag. Tegen de middag, rond een uur of vier (Primetime), wordt het tempo opgevoerd met Funky Soul. Hoewel niet elke zaak van RCE een eigen muzieklijst heeft, wordt er wel zorgvuldig gekeken naar welke afspeellijst het beste past bij het specifieke concept van elke locatie

De samenwerking tussen Xenox en RCE gaat verder dan alleen het leveren van muzieksystemen. Samen streven ze ernaar om de verwachtingen van de gasten te overtreffen en hen een onvergetelijke ervaring te bieden bij elk bezoek aan een van de vestigingen van RCE. Door middel van de juiste muziek en een zorgvuldig geselecteerde sfeer, dragen ze bij aan het creëren van een unieke en consistente beleving in alle horecazaken van RCE.

Met een focus op kwaliteit, gastvrijheid en beleving blijft Restaurant Company Europe een leider in de Nederlandse horecasector.

Waag Leiden

FACTS & FIGURES

• Xenox Music sinds: Januari 2015
• Passende muziekformats bij iedere formule
• Music / Media Managers // X-Radio’s
• Implementatie // Project Management // Logistiek
• Helpdesk en support voor alle café’s en restaurants van Restaurant Company Europe