03
okt

Twee Xenox Awards tijdens Buma NL Awards 2017

De Buma NL Awards zijn jaarlijkse prijzen voor Nederlandstalige muziek, uitgereikt door muziekrechtenorganisatie Buma. Voor het tweede jaar zijn ook de Xenox Awards uitgereikt. Een prijs voor 'het meest gedraaide nummer in de Nederlandse Horeca'. Voor de artiest zelf een ultieme waardering, want het is dé stem vanuit het publiek.

 

Dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek vond dit jaar plaats in TivoliVredenburg. Het evenement werd ’s ochtends geopend door Marco Borsato en André Hazes Jr. In een duo-gesprek vertelden ze alles over het artiestenvak. Het publiek kon de hele dag aanschuiven bij interactieve panels, discussies, masterclasses en workshops over de Nederlandstalige muziek. Daarbij waren artiesten, componisten, producenten, tekstschrijvers en muziekuitgevers aanwezig. Ook wij waren aanwezig met ons welbekende Volkswagen-busje en hebben leuke mensen ontmoet en mooie gesprekken gehad. S’avonds werden de felbegeerde Buma NL Awards uitgereikt. Frans Bauer, Boef, Vreemde Kostgangers, Marco Borsato, Henk Dissel en Ronnie Flex waren de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards.

 

John West en Glenn Stuiver

John West en 'onze' Glenn Stuiver, Studio Engineer bij Xenox

 

John West meest gedraaid in de Nederlandse Horeca

John West sleepte twee Awards in de wacht, waaronder de Xenox Music & Media Award. Zijn nummer Wit-Zwart won in de categorie ‘Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca’. Vorig jaar was John West ook al twee keer genomineerd, maar toen ging in beide gevallen André Hazes er met de buit vandoor. Deze keer waren de rollen omgekeerd. West reageerde verheugd. ,,Geweldig, hier heb ik het hele jaar naar toe gewerkt.’’

 

Ronnie Flex XenoxAward


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ronnie Flex met de Xenox Music & Media Award

 

Nieuwe categorie: Urban

Voor het eerst dit jaar werden ook Nederlandstalige 'urban' en alternatieve muziek met een Buma Award onderscheiden. Ronnie Flex (feat. Frenna) won met zijn single Energie twee awards, een voor de populairste urban single en de Xenox Award voor het meest gedraaide urban nummer in de horeca. "Ik denk dat onze muziek op dit moment gewoon de allerpopulairste muziek is in Nederland", zegt de 25-jarige rapper over urban muziek. "Door deze awards krijgen mijn fans een stem. Daar ben ik zeer dankbaar voor", aldus de 25-jarige Flex. Andere prijswinnaars waren onder andere Daniël Lohues die met zijn plaat Moi de award voor het meest succesvolle alternatieve album won en Boef, wiens album Slaaptekort werd uitgeroepen tot het meest succesvolle urban album.

 

Lifetime Achievement Award

Lenny Kuhr kreeg een Lifetime Achievement Award uitgereikt. De 67-jarige zangeres, die dit jaar 50 jaar in het vak zit, wordt gezien als een van de eerste Nederlandstalige singer-songwriters. Kuhr had een grote hit met De Troubadour, waarmee ze in 1969 een gedeelde eerste plaats behaalde op het Eurovisie Songfestival.  

 

https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/laatste-videos-boulevard/geen-heftige-feestavond-voor-ronnie-flex-na-winnen-buma-nl-award

Nieuws

13-juni

Vacature | Customer Support medewerker

In verband met het vetrek van een collega zijn wij op zoek naar een Customer Support...

Lees meer...

02-feb

Vacature | Accountmanager

Voor Oost-Nederland en (Zuid)-Limburg zijn wij op zoek naar regionale accountmanagers voor het vergroten...

Lees meer...

16-juli

Xenox Management System | SMP

In deze video laten we zien hoe je in een paar stappen een Spotlight Media Player kunt bedienen....

Lees meer...

Contact

xenox adres

Xenox Music & Media B.V.

Lingedijk 80

4196HC Tricht

Nederland

 

xenox telefoon

+31 (0)345 57 21 22

xenox mail

info@xenox.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van o.a. het laatste Xenox nieuws, nieuwe ontwikkelingen en muziek tips via onze nieuwsbrief.

Ongeldige invoer

Invalid input

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Invalid Input